Transformació d’una antiga granja de Tivissa en dos apartaments de luxe

L’Elise i el Kris són dos joves holandesos que el 2019 van descobrir la finca de Mas de Muntaner, una masia de Tivissa (Ribera d’Ebre) del segle XVIII, i se’n van enamorar. Tot i que en aquells moments la parcel·la, d’unes 25 hectàrees, estava formada per una antiga granja d’ovelles i la casa pairal, ambdues en estat ruïnós, ells ja hi van visualitzar un complex d’apartaments rurals perquè els seus hostes gaudissin de la natura d’aquest entorn privilegiat. I van decidir fer realitat el seu somni.

L’Elise i el Kris van contactar amb CBR Construccions, de Grup Clau, per restaurar la finca, amb la col·laboració amb la Laura Pallisé i la Cristina Roca del despatx Raddi Arquitectes. Després de superar un llarg procés de permisos i renovacions, les obres van començar el mes de juny de l’any passat (2022) i van culminar el passat mes de març, deu mesos després. El resultat és espectacular i els apartaments ja estan disponibles per a ser ocupats.

Les obres de CBR Construccions a Mas de Muntaner han consistit en restaurar l’antiga granja d’ovelles per reconvertir-la en dos apartaments de luxe. El més petit, de 43 m2, és ideal per acollir parelles; mentre que el més gran, de 64 m2, pot acollir una família o un grup de fins a quatre persones. Els treballs de CBR Construccions no s’han cenyit exclusivament en la restauració de l’antiga granja respectant la pedra original, sinó també en la canalització, el sanejament, la depuració d’aigües, l’aigua sanitària, l’electricitat i la instal·lació de plaques solars, els acabats d’alumini (negre) i fusteria, els treballs pintura, i la instal·lació de mobiliari de cuina, així com l’espai que rodeja la granja, i el jardí privat amb dues terrasses.

La casa pairal, la masia, serà el pròxim espai a restaurar. Els propietaris esperen tenir-la enllestida el 2024 i veure acomplert, així, el seu somni.